Seeing the sites

Gisteravond zijn we aangekomen in een bijzonder druilerig en koud Halifax. De auto kunnen we pas vrijdagochtend ophalen, dus wat doe je dan? Precies. Wij gingen -zwaar ingepakt-de toerist uithangen. En zo weten we nu dat Halifax de tweede grootste natuurlijke zeehaven kent (na Sydney), de lichamen borg en begroef van de Titanic in 1912, 5 jaar later de grootse explosie vóór Hiroshima (bootongeluk) meemaakte wat veel inwoners het leven kostte, dat kreeft en oesters op iedere straathoek voor weinig te krijgen zijn en dat ook hier micro-brouwerijen als paddestoelen uit de grond schieten. We hebben gewandeld over de lange boardwalk, zijn naar een farmersmarkt geweest, naar de Citadel waar de Engelsen zich verdedigden tegen de Amerikanen-die nooit kwamen, ik heb crabcakes gegeten omdat ik me daar veel van voorstelde (en die tegenvielen) en we gingen naar het Maritiem Museum. Buiten een boottocht om walvissen te spotten en een rondleiding door de brouwerij van Alexander Keith hebben we dan meteen de top 10 sites te pakken. En als het morgen nog steeds geen terrasjesweer is, pakken we die twee ook nog leuk mee.

2 gedachtes over “Seeing the sites

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s