7 juni Halifax Moncton

imageimageimageZondag 7 juni, de eerste dag van onze Trans America rally. We stonden vanmorgen (echt) vroeg op, spullen in de auto en een snel ontbijtje. Toen naar de Citadel waar de deelnemers allemaal bij elkaar kwamen voor de officiele start. Met ons nummer 20 hadden we startnummer 16 (engelse logica…) en zijn dus om 8:16 Halifax tijd gestart. Mooi om te kijken, het Noorse team miste de allereerste afslag en reed gelijk fout. Een goed begin voor de komende 10000 kilometer. Femke had zo goed als niet geslapen en de route in gedachten al drie keer helemaal gereden. Stress!!!

Uiteindelijk viel het allemaal heel erg mee en hebben we de route vandaag foutloos afgelegd. En moet/mag ik Femke dus op deze plaats een compliment maken… Dat doe ik dan ook bij deze! Een rally rijden is een kwestie van concentratie en dat doet ze goed! ik probeer ze wel af te leiden maar dat lukt me nauwelijks… (-:

De route van vandaag leidde ons langs de zee naar het noordoosten om vervolgens landinwaarts af te buigen. Als je daar rijdt dan zie je waarom Canada een van de dunstbevolkte landen ter wereld is. We hebben geen files, vinexwijken of andere hollandse cultuurelementen kunnen waarnemen… De canadees woont in een houten huis met uitzicht op een meer en heeft zijn pick-up truck voor de deur staan. Het heeft allemaal een hoog US gehalte, alleen zijn de mensen er nog iets vriendelijker en spreken sommigen er frans….

Verder vandaag de selfie stick uitegprobeerd (Dank aan Harry van H), zie bijgevoegde foto. Na een rondje over de racetrack met onze postbodebanden ben ik zeer benieuwd naar onze overall positie die straks op de borden hangt. Als die goed genoeg is post Femke m nog even…

Tenslotte starten we morgen om 9 uur op het Petty racecircuit vlakbij Moncton, dus fris en fruitig weer op!

3 gedachtes over “7 juni Halifax Moncton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s