8 juni Moncton (CAN) – Edmundston (CAN)

Over de kunst van het sturen, navigatieperikelen en regen, veel regen.

De ochtend begon met een “ovaaltje”, voor petrolheads jargon voor een racetrack in de vorm van een ovaal waar je vooral plankend overheen gaat. Hier bemoeilijkten ze dat wat door er pionnen op te plaatsen, maar daar had Tom geen moeite mee. Hij ging er (zover de auto dat toelaat) snoeihard overheen. En daarna driftend weer de parkeerplaats op. Ging super. En daar ging de rally naar Magnetic Hill. Zo bizar- daar rolt je auto in z’n vrij de berg op- in plaats van af. Is een optische illusie. Super om mee te maken. Het weer was mooi in de ochtend. En super om heel hard over zandpaden te racen. Tom helemaal in zijn element (hij deed een poging tot een stofwolkselfie, maar durfde de selfiestick niet te gebruiken uit angst dat hij zijn iPhone zou verliezen).  Tijdens de lunch in Rogersville blijken vooral de dames in deze streken onze Whitey mooi te vinden. a true ladiesmagnet. Lucky Tom. Mannen tonen meer belangstelling voor de oude Amerikaanse buikschuivers. Whitey blijkt wat dorstig te zijn. Op 130 mijlen drinkt ze 42 liter, zagen we.

’s Middags reden we meteen een regenbui in die tot op heden niet is opgehouden. Omdat wij ons voornamen “If possible, always open” te doen hebben we nog een tijd hard gereden om sneller te zijn dan de druppels (ooit bij Top Gear gezien), maar die theorie hield na een half uur geen stand. Dakje erop dus. En honderden kilometers aquaplanend door oneindige dennenwouden. Wel mooi, maar we waren blij toen er nog een regularity (een testparcours waarbij je zo constant mogelijk een bepaalde snelheid moet rijden) kwam om de eentonigheid te doorbreken. Die ik vervolgens hopeloos verpestte door niet tijdig op de stopwatch te drukken. Daar ga ik met mijn hoog-in-de-charts ambities. Tijd voor een troostbiertje!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s