Mercedes gaat nooit stuk…

Deze prikkelende stelling wordt door velen gedeeld. Zien we veel engelse merken als Taxi? Is Jaguar een duits merk? Also!

En toch stonden twee man met overgave aan hun Mercedes te sleutelen, en beperkten de trotse eigenaren van engels blik zich tot een poetslap en bijtanken. Bij de Pagode van Mick had een canadees meet een veel te grote pick up truck de koplamp er af gereden (in de parkeergarage…) en bij mij zat ‘het dak vast’. Ik wilde het dak openmaken en er ging iets mis met het mechaniek. Dat was wel even een klus waar we uiteindelijk met vier man ruim een uur aan gewerkt hebben. Het goede nieuws is wel dat je een Mercedes met een hamer en een beitel kunt repareren, en dat hebben we dan ook maar gedaan.

Zo was de ochtend snel voorbij. De middag begon met een lunch die wat typische gerechten uit Quebec bevatte, met als highlight de Pourtine (zie foto…). De witte stukken erin zijn geen mayonaise maar kaas, en de donkere saus in geen curry maar jus. Vette jus… Dat de gemiddels canadees veel wegheeft van een weldoorvoede belg snappen we nu beter…

Vervolgens de red bus tour gedaan door Quebec. Mooie stad, met veel franse stijlelemeneten. Ter afsluiting nog de stadwal gelopen, waardoor het nu tijd is voor een biertje. Morgen gaan we dan naar de US, en hebben we als alles meezit morgenavond een BBQ met de lokale brandweer van old Forge…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s