17 juni Duluth (MI) – Grand Forks (ND)

Wat er verder nog gebeurt: wij zijn over de helft van de hele rit en we hebben geen noemenswaardige problemen gekend. Whitey lijkt een goede keuze te zijn voor Peking to Paris 2016. Er wordt niet bepaald zachtzinnig met haar omgesprongen en ze houdt zich fantastisch. Dat is echt heel hoopgevend.
Het was een prachtige dag vandaag, al moesten we toch weer in eerste instantie starten met het dak dicht omdat het regende in Duluth. Tom was weer bijzonder op dreef en joeg Whitey als een bezetene (dat zijn mijn woorden, hij zou zeggen “bijzonder kundig”) over het parcours. Was fantastisch. Triple Dutch-medeteamlid Marianne Ensink heeft het gefilmd. Ik vertel wel de hele tijd hoe stoer Tom over de baan gaat, maar nu hebben we bewijs. 🙂 N.b.: Triple Dutch is de naam van de drie Nederlandse Mercedes-koppels die samen meedingen naar de teamprijs. Whitey was daarna wel aan een wasbeurtje toe.

Tom en ik worden steeds behendiger in de regularities en bespreken complete strategieën om de afwijking in de tripmeter te compenseren. Werkt goed. We zijn wel tot de slotsom gekomen dat dit een veel betere rolverdeling is dan wanneer Tom zou navigeren en ik achter het stuur zou kruipen. Dan kwamen we echt niet vooruit en vermoedelijk ook niet in de juiste richting.
De rit naar Noord-Dakota was prachtig. Was is de VS toch groot. We volgden een stuk Highway 2 en de combinatie van die uitgestrektheid, groene weilanden, diepblauwe lucht en mooie “cottonballs” zoals een Amerikaanse deelneemster de wolken noemde was adembenemend. Helemaal zoals we het ons hebben voorgesteld. Dit is een fantastische trip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s