Een kwestie van seconden…

Als eerste rally ben je natuurlijk rookie. En doe je mee om het meedoen en probeer je het materiaal heel te houden en de auto heel in San Francisco te krijgen. Maar nu we het truukje zo’n beetje doorhebben en we op positie 14 staan, gaan we er toch voor. En dus vertrokken we vanmorgen vol goede moed op weg naar de eerste’regularity’. Een regularity is een route, bij voorkeur op een dirtroad door het bos, die je met een gemiddelde snelheid van zeg 64 kilometer per uur af moet leggen. Vervolgens staan er controles op de route die je tijd vastleggen. De afwijking tussen jouw tijd en de normtijd is het aantal strafseconden dat je krijgt. En degene met de minste seconden staat bovenaan. Twee engelse mannen die op een ‘The Matrix’ achtige wijze de rally rijden en onaantastbaar op de eerste plaats staan. Er wordt veel over geroddeld en gespeculeerd.
In elk geval hebben we vandaag 9 strafseconden opgelopen. Dat valt mee als je naar het gemiddelde kijkt en dit afzet tegen het materiaal (mn de tripmeter) afzet dat we gebruiken.
De auto doet het super. We hebben er absoluut een goed gevoel bij dat we SF gaan halen. Aanstaande zaterdag is een vrije dag maar de organisatie liet me al weten dat het een ‘Nuts & Bolts’ dag is, en dat we gezellig met zn allen alle bouten en moeten vast gaan draaien die natuurlijk in de loop van de afgelopen twee weken wat los zijn getrild. Dus dat staat op het menu voor de eerste vrije dag.
Samengevat geachte bloglezer: Dit is een fantastische ervaring die ik iedereen aan kan raden. Wat een enorm land en wat leuk om er doorheen te rijden en landschappen te zien die zo wijds en leeg zijn, ongelofelijk!
Ik ga een IPA drinken, die hebben we wel verdiend vandaag!!!

 

2 gedachtes over “Een kwestie van seconden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s