21 juni Rapid City (SD) – Sheridan (WY)

Tom bracht de ochtend van de vrije zaterdag door onder en bij de pagode tijdens het sleuteldagje- ofwel een male-bonding experience. Ik ken natuurlijk de verhalen, maar beluisterde ze met wat scepsis (“Vroeger met Matje haalden we drie autowrakken uit elkaar en daar bouwden we dan weer één rijdend vehikel mee.”). Blijken toch geen indianenverhalen te zijn, want hij heeft onder andere  alle wielen eraf gehaald en van alles schoongemaakt en nagekeken (don’t ask, ik heb geen idee). En ze loopt als een zonnetje. Bovendien was het erg grappig om Tom nou eens een keer vol smeer en olie te zien. In de middag hebben we de Wildlife Loop Road door het Custer State Park gereden en een boel prairiehonden, herten en buffalo’s gezien (die laatste op de wijze van de Beekse Bergen – heel grappig. Die beesten zijn GROOT). En heeft Tom nog even tot zijn grote plezier skypend kunnen zwaaien en proosten met zijn McCoy-vrienden die hun bedrijfsfeest vierden.

Vandaag gingen we weer verder westwaarts- in de richting van Wyoming, langs Mount Rushmore dat ik mooi vond en verder via de Needles Highway- wat ik nog veel indrukwekkende vond. Het was een prachtige rit met weer heel verschillende landschappen. En op het eind zagen we in de verte de besneeuwde Big Horn Mountains liggen. Zo mooi.
Het was wel wat krapjes qua tijd vandaag -en ik heb nog nooit zo snel een Chef’s Salad naar binnen geschrokt tijden de lunch (, wij  komen op plekken!! Bij Remy’s diner kun je bij ieder gerecht een schep extra gravy voor een dollar krijgen…) maar we waren wel op tijd binnen. Wel wat te veel strafseconden opgelopen tijdens de regularities om onze 15e plaats te behouden, ben ik bang. Het duurde veel te lang voordat we echt stil stonden. Remmen ging moeilijker op de rode zandpaden, zo leek het.
Het was een prachtige dag om open te rijden en als je me nou vraagt hoe dat is: echt helemaal super. De wind, de zon en de geuren krijg je veel beter mee. Je gezicht en armen verkleuren snel (maar dan wel vooral links want we rijden natuurlijk vooral westwaarts). En je gezicht krijgt een gratis scrubbeurt  als je achter een voorganger over de dirtroads rijdt. Vandaag waren de stofwolken wel heel erg – toen ik me net douchte haalde ik rood zand uit oren en neus. Dirtroads hebben niet voor niets die naam.

2 gedachtes over “21 juni Rapid City (SD) – Sheridan (WY)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s