22 juni Sheridan (WY) – Cody (WY)

Gisteravond was het voor Tom haasten om op tijd bij de rodeo te zijn (we zijn natuurlijk wel in rodeo-hoofdstad van de VS). Ook de monteurs Jamie en Owen wilden die niet missen, dus door hard en inventief werken hebben we nu een verbouwde Ford Transit- versnellingsbakophanging onder de pagode hangen. Het schurende geluid waar ik het al eerder over had werd erger en Tom vertrouwde het niet. Maar goed ook- de ophanging bleek te zijn gescheurd en met een beetje pech zouden we op enig moment met een onbruikbare versnellingsbak hebben gestaan. De andere uitdaging gebeurde net tijdens de regularity: plotseling na de eerste check viel de auto domweg stil. Tom kon de auto niet opnieuw starten. Hij dook meteen onder de motorkap en zag dat de gasgeverstang was losgetrild door het wasbord waar we net overheen waren gegaan. Die duwde hij terug maar de minuut die we daarmee verloren konden we niet goed maken. Vandaar dat we in het klassement gekelderd zijn naar plek 17. Balen wel, maar het goede nieuws is wel dat Tom wel over een boel probleemoplossend vermogen beschikt en dat is voor volgend jaar Peking-Parijs een heel fijne gedachte. Bovendien heeft het wel iets- een man met smeer onder zijn nagels.

Gisterochtend hadden we de ochtend vrij om Little Bighorn Battlefield en het museum in Garryowen te bezoeken. Daar waar generaal Custer in 1876 overmoedig dacht een overmacht aan indianen te kunnen verslaan en die hij met zijn leven moest bekopen. En die van de meeste van zijn mannen. Was erg indrukwekkend, vooral ook het leed van de native Americans. De oversteek van de staatsgrens met Montana staken we in omgekeerde volgorde weer terug over en via de prachtige- miljarden jaren oude Bighorn Mountains weer terug. Iedere dag wordt mooier in de tocht. Vandaag reizen we door de Rocky Mountains, Yellow Stone Park naar Idaho Falls. Zonder wedstrijdelement vandaag om optimaal te kunnen genieten van de omgeving. In een auto die geen verontrustende geluiden meer maakt.

Een gedachte over “22 juni Sheridan (WY) – Cody (WY)

  1. Lijkt me inderdaad wel iets aparts Tom met smeer aan zijn handen en onder zijn nagels.
    Het is wel een mooie route als ik zo jullie fotos zie.
    Goede reis verder.
    Jef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s