25 juni Elko (NE) – Reno (NE)

“Have you seen your room yet?” vroeg Ed Howle (USA, Volkswagen Beetle 1967), toen we gisteravond verhit en onder het zand het hotel in Reno binnenliepen. “It looks like an Italian whorehouse”. En haastte zich vervolgens te zeggen. “Not that I ever have been in one”. Het is inderdaad het toppunt van wansmaak, hier, onze kamer is nogal barok ingericht, met kitscherige schilderijen met Italiaanse vergezichten en een zoetgevooisde Julio Iglesias (die natuurlijk Spaans is, maar een kniesoor die daar op let) die “Mona Lisa” zong toen we binnen kwamen. Het is zo’n typisch enorm gokstadhotel met een casino in huis. Bijzonder deprimerend gezicht, al die gokkende mensen. Maar wij zijn al lang blij dat we een dagje rust hebben om rustig op te staan, te ontbijten en lekker even niks anders te doen dan aan het zwembad liggen met een boek. Want wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat er vandaag niet wordt geklust aan de Witte Dame. Zij heeft het heel goed gedaan gisteren. Alleen stationair heeft ze het wat lastig, maar ook de klim naar het voormalige goudzoekersstadje Virginia City deed onze auto prima.  En dat kunnen niet alle deelnemers zeggen. De hitte van de woestijn van Nevada was voor een paar auto’s echt te veel. Richard en Travis hadden een mooie oplossing voor hun veelgeplaagde knaloranje Datsun 240 Z. Zij hadden hun bezinepomp in de auto gelegd in een bak ijs om te voorkomen dat de brandstof oververhit zou raken. Voor wat betreft de regularities zijn we vandaag weer nederig in de middenmoot terecht gekomen, waar we vermoedelijk ook horen. Grace en Mick de Haas (die problemen kregen door vervuilde bezine) waren gisteren ijzersterk en houden Tripple Dutch stevig op de tweede plaats in het teamklassement. Nog een rustdag- en dan volgen de twee laatste dagen van de rally- en dat vind ik nu al jammer. Het is de beste vakantie ooit!

P.s.: Ik kijk nu net CNBC nieuws waar Obama reageert op de uitspraak van het Supreme Court dat het homohuwelijk in iedere staat legaal is. Het is een mooie dag.

Een gedachte over “25 juni Elko (NE) – Reno (NE)

  1. Heel erg leuk om jullie blog te lezen, geniet nog van die laatste dagen. Stoere foto van jullie “witte dame” op de website van de organisatie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s