De generale repetitie

Over een maand wordt de Witte Dame ingescheept om haar reis naar het Verre Oosten te gaan maken. Wij reden vanochtend vroeg ook naar wat we als het Verre Oosten ervaren. Eerst 2 uur rijden naar Ane, bijna op de grens van Overijssel met Drenthe, waar onze pagode rallyklaar wordt gemaakt door de mannen van Altena. We wilden kijken of het dak nog dicht kan nu er een rolkooi inzit. En nu de motor zuiniger is afgesteld, testen of we er wel 500 km mee kunnen rijden. Je moet er niet aan denken dat je midden in de Mongoolse woestijn of in Siberië (wat ook al zo fijn onherbergzaam klinkt) strandt omdat je auto zuipt als een Tempelier. Bovendien wilden we de Witte Dame gaan tooien met de bestickering: lucky number 100. Nou ja, dat hopen we dan toch.
We hadden er geen mooiere dag voor kunnen uitkiezen: een strakblauwe lucht en een temperatuur net boven het vriespunt. Omdat wij slechts bij stortbuien het dak sluiten droegen we veel laagjes kleding, dubbele handschoenen en mutsen. Maar dan nog steeds is het frisjes, als je urenlang stil zit. Daar vonden we al eerder wat op. De Witte Dame mag dan wel dit jaar 47 jaar oud worden, met de nieuwe stoelen die we erin hebben laten zetten, brachten we ook een moderniteit aan: stoelverwarming. Dat bleek onontbeerlijk vandaag. We reden met een ouderwetse en verouderde wegenkaart over B-wegen door plaatsen als Stadskanaal en Pekela om even te stoppen in Garsthuizen, waar Tom’s vroegste wortels liggen. Door naar Doodstil, Moddergat (echt!) en via Lauwersoog richting Friesland. En toen via de A 28 terug (dat was ook met stoelverwarming erg koud).
Ze deed het fantastisch, onze Witte Dame. Op wat rammeltjes her en der na, geen rare dingen, het dak kan dicht en de stickers zitten er op. Waren we nu maar 4 maanden verder. We kunnen niet wachten.

2 gedachtes over “De generale repetitie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s