Daar gaat ze.

Het is een prachtig handzaam karretje, onze Witte Dame, maar dat ze naast elegant aan de kleine kant is, maakt ook dat de beperkte bagageruimte ons wat hoofdbrekens kost. Ik heb me er al lang bij neergelegd dat ik bijna 6 weken uit een weekendtas ga leven. En dat betekent dat we al die tijd in dezelfde kleren zullen rond lopen die ik af en toe in een toilettafel door een sopje haal om het merinowol in ieder geval het idee van frisheid te geven. Dat is het probleem niet zozeer, dat deden we vorig jaar ook. Wat wel vervelend is en de tasjes kleiner maakt, is dat we naast alle reserveonderdelen en gereedschap ook een tent, matjes en slaapzakken mee moeten nemen. In de Gobi-woestijn zijn nu eenmaal geen overnachtingsplekken te vinden- buiten wat yurts (:Mongoolse ronde tenten) die te weinig talrijk te zijn om 120 teams plus entourage te kunnen herbergen. De tent waarin we al eens eerder sliepen (zie de Tour de France- fotoreeks) bleek wel wat erg klein dus er moest een nieuwe komen. Dus wij togen vorige week naar Bever Sport om een tent uit te zoeken, ín de Witte Dame, met volle bepakking. Het paste echt nèt. Er kunnen nog een wc-rol en drie mueslirepen mee, maar dan houdt het verder echt grandioos op.
Gelukkig hadden we gisteren het lumineuze idee de tent eerst een keer op te zetten, met hulp van Tom’s zoon Brian. En dat oh zo gemakkelijke trekkerstentje bleek toch niet zo heel erg eenvoudig op te zetten. Nou ja, als je tenminste in eerste instantie denkt dat de binnentent het regenzeil is en vice versa. Maar uiteindelijk kwamen we eruit. Beter hier stuntelen dan straks in Mongolië in het donker als je toch al moe bent.
En zo bracht Tom de Witte Dame vanochtend naar Antwerpen, met mij in zijn kielzog. We hebben de auto afgeleverd bij Willy van Loon. Deelnemer van het stoerdere en meer ervaren soort dan wel, want hij bestuurt een open Bently uit 1935 (nummer 23 in de rally straks, samen met navigator Koen van den Broeck)). Daar komen de auto’s van het vasteland bij elkaar om de overtocht naar Engeland te maken om vervolgens met alle daar verzamelde klassiekers in containers ingescheept te worden naar Bejing. Al met al is ze dan een wee of 7, 8 onderweg- en gaan wij haar rond 10 juni in een Chinese haven oppikken. Haar avontuur is al begonnen, dat van ons over een week of 12.

2 gedachtes over “Daar gaat ze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s