The best Peking duck in town

Het is 02.15 uur in Beijing en terwijl Tom af en toe in slaap dommelt, lig ik naar het plafond te staren. Bovendien lijkt de WiFi slechts te werken op dit soort incourante tijdstippen -dat gaat deze reis nog wel een probleempje worden. Hét moment dus om wat eerste impressies van de stad te delen.

Alles wat je hebt gehoord over smog, files, rochelende geluiden die mensen maken klopt. Ook dat het slim is een kaartje van je hotel mee te nemen als je een taxi neemt want anders wordt het bijzonder moeizaam om ooit weer terug te komen, want taxichauffeurs spreken geen Engels. Ik kom zelf overigens niet verder dan “hallo”, “bier” en “dankjewel” in het Chinees, hetgeen alleen je dorst lest als je ergens komt. Wat dan ook wel weer essentieel is in dit klimaat. Met 30 graden en eendrukkende hitte is het dorstig weer. Voor de rest hebben we de Point It met afbeeldingen van van alles wat je je maar kunt voorstellen (dankjewel wereldreizigster Syl, voor de tip!). Die moet ook later tijdens de reis uitkomst bieden als we er met handen en voeten niet uitkomen. Het eten is fantastisch en vers en heeft niets te maken met de Foe jong hais en Babi Pangangs die je in Nederland in Chinese restaurants krijgt. We aten een fantastische pekingeend met het Britse paar Paul en Chris, die alweer pech hadden met het tijdig rallyklaar maken van hun Packard en op het laatste moment een rally-Mini kochten om mee te doen. Vorig jaar hield de twintiger jaren auto het na aankomst in Halifax het al meteen voor gezien en hebben ze de hele Transamerica rally  in een X5 afgelegd. En nu dus een Mini. De helden, want zij hebben nog veel minder bagageruimte dan wijzelf. En een Engelse auto bovendien. Het weerzien was erg leuk- ook met Maleisiërs Sia en zoon Eric en mensen van de rally-organisatie zelf. Het is een community op zichzelf – en het is heel leuk daar deel van uit te maken. Onze rallyvrienden zijn er overigens van overtuigd dat wij met de Witte Dame Parijs wel halen- dat is een geruststellende gedachte.

Ik ga zo toch maar weer een poging tot slapen wagen want morgen hebben we een drukke dag: eerst de toerist uithangen met Paul en Chris en naar de Verboden Stad en het Zomerpaleis, om 16.00 uur de politiechef van Beijing die ons uit komt leggen hoe we ons moeten gedragen in het Chinese verkeer en natuurlijk het weerzien met Mick en Anty. Helaas geen IPA tijdens deze route. Welterusten!


 

4 gedachtes over “The best Peking duck in town

  1. O zo herkenbaar! Heb ooit zonder Point-It toiletpapier moeten vragen in een Chinees hotel. Je snapt wel ongeveer hoe dat gegaan is… Ik kan jullie ook nog een bezoekje aan Mao aanraden op Tianmen. Laat je niet afschrikken door de rij, die wordt met Chinese efficiency weggewerkt! Nog een paar dagen en dan kunnen jullie de drukte uit en de open vlakte op, maar eerst nog even genieten en verbazen van de Pekinese hectiek!

  2. Terwijl we in Figueres smullen van Catalaanse heerlijkheden, vergezeld van een glas uit de Ribero del Duero streek, toch behoorlijke heimwee naar de rally-zweem. Wat gaan jullie veel mooie ervaringen opdoen!!
    Geniet, houdt ” De Witte Dame” heel en wij verheugen ons op jullie verslagen. Winnen is lang niet zo belangrijk als de belevenis en de finish halen. Toch mag een beetje driften hoor Tom 😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s