Green stands for happiness 

Het optreden van twee chiefs of the Traffic Police of Beijing gisteravond, compleet in wit uniform met dito handschoenen had rechtstreeks uit Monty Python kunnen komen. Zo legden de heren in het Chinees en heel slecht getolkt uit dat je in Chinees verkeer moet stoppen voor rood en dat je als het groen is mag verder rijden. En stelden ze ons voor een mathematische beproeving door te vertellen hoeveel milligram alcohol per liter bloed je mag hebben voordat je je rijbewijs kwijtraakt- en de eerstkomende 5 jaar niet terugkrijgt. Heel veel meer hebben we niet opgepikt maar desondanks wel ons Chinese rijbewijs gekregen- en nummerplaat. Aan de Chinese rijstijl te zien werd voor ons geen uitzondering gemaakt. De gemiddelde chauffeur heeft een rijstijl die doet vermoeden dat je je rijbewijs bij een pak noedels cadeau krijgt. 

Vanochtend zijn we weer herenigd met de Witte Dame. Het was heel fijn te zien dat ze heelhuids de overtocht heeft gehaald en we zijn zonder noemenswaardige problemen (nou ja, een accuprobleempje- dat met het ouderwets aanduwen – dank voor de hulp, Mick & Anty!-verholpen werd- en de nieuwe oude gereviseerde Halda tripmaster die in eerste instantie geen sjoege gaf) weer bij het hotel gekomen. Ook de hitte, de smog en het verkeer vormen tot dusver geen probleem voor ons. Tom had tijd genoeg om “Ni hao” naar iedere voorbijganger te roepen en ik denk dat we vandaag al vaker zijn gefotografeerd dan tijdens de hele Transamerican challenge vorig jaar. Morgen wordt de auto gekeurd, worden we verder gebriefd en vindt het welkomsdiner plaats. En dan zondag heel vroeg op om naar de Chinese muur te gaan waar de start is!

2 gedachtes over “Green stands for happiness 

  1. Nihao Femke en Tom,
    Wat een ” ervaring” doen jullie met je wiite dame op! Leuk en reken er maar op dat je in China rijdend nog wel veel meer ” bekijks” zult krijgen op het platte land. Kunnen ons zo goed voorstellen hoe de sfeer is en opgewekte spanning. Héél veel rally plezier. Emile en Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s