12 juni Chinese Muur – Datong (ca. 350 km)

“Chinezen kunnen écht niet rijden”, ik denk dat Tom dat wel veertig keer heeft geroepen vandaag. Maar hij laveerde alsof hij nooit anders doet tussen veel vrachtverkeer, fieters, gemotoriseerde driewielers en opvallend veel Duitse auto’s door. Vandaag was een dag om er een beetje “in” te komen- buiten mededinging dus. Dus we hebben vooral ook veel gezwaaid en handen geschud. Zoals de foto’s laten zien is de politie inmiddels onze beste vriend. We zijn van de smog van Beijing naar een prachtige startplek bij de Chinese muur gereden. En vervolgens door een even vervuilde lucht (die dieselmotoren hier!!) via de bergen en een mijngebied naar Datong gereden, wat na alle troep en armoede die we onderweg zagen, een plots uit de lucht gevallen miljoenenstad met ontelbare woontorens blijkt te zijn. De auto loopt als een zonnetje, de rolbeugel een crime om in en uit elkaar te zetten en wij zijn blij niet te horen bij de eerste twee uitvallers in de race. Nu eerst even douchen en dan iets heel kouds drinken. En dan morgen naar Erenhot, de laatste plaats in China voordat we de Mongoolse woestijn ingaan. 

6 gedachtes over “12 juni Chinese Muur – Datong (ca. 350 km)

  1. Ter oefening voor morgenochtend:
    Oegloeni mint!
    (Goede morgen op zijn Mongools).

    Barggglala (dank je wel)
    Hiermee kom je heel Mongolië door. Succes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s