13 juni Datong-Erenhot (ca. 600 km)

Het was vooral een lange dag vandaag, die regenachtig begon, dus Tom heeft het “If possible, topless”-principe maar overboord gegooid- en dat was maar goed ook want later in de dag kwamen we in fikse onweersbuien terecht. Om dat dak elke keer op te klappen en dan de rollbar en windscherm weer vast te schroeven is gewoon tè tijdrovend. Met het dakje erop dus. Bleek helemaal een goed idee omdat er vandaag aardig wat snelweg in het parcours zat (: een omweg omdat het Chine leger een oefening hadden gepland juist daar waar wij zouden rijden- daar wilden ze geen vreemde mogendheden bij gebruiken, denk ik)- en met honderd km per uur cabrio in die auto rijden is niet fijn. We hebben dus de hele dag in de auto gezeten en zijn alleen even gestopt om een boterham te eten en even te plassen. Over dat laatste: een Chinees toilet ziet eruit als een Frans exemplaar in de jaren ’80. Een te vermijden object dus. En omdat op de Chinese steppe die Binnen-Mongolië blijkt te zijn geen bomen maar zelfs ook geen bosjes manoeuvreerde Tom de auto zo dat ik met geopend portier toch even mijn gang kon gaan. Net op tijd want binnen 5 minuten kwamen nieuwsgierige mannen kijken wat wij er stonden te doen. Erg leuk, maar het is wel jammer dat je eigenlijk niets anders dan getallen (want die schrijven we hetzelfde- en Chinezen gebruiken ook het metrische systeem) kunt uitwisselen. Dus nu weten ze dat de auto uit 1969 komt- en Tom 2 meter is. Erg grappig allemaal. We hebben al een beetje kunnen zien wat ons morgen te wachten staat- al liep nu een snelweg door het landschap heen. Erg mooi- maar spannend vind ik het wel – alleen op gps door het eerste deel van de Gobi-woestijn (er zijn er 2 tot Ulan Batar)- en er kamperen. Wish us luck!

2 gedachtes over “13 juni Datong-Erenhot (ca. 600 km)

  1. Even een jas om je middel binden, dan kun je out in the open plassen zonder dat men je billen ziet. Geleerd van een Mongoolse dame, ik mocht zelfs haar jas lenen!
    En uiteraard: heel veel good luck! En vooral veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s