18 juni: Bulgan (Mong) – Mulrun Camp (Mong) 406 km

De eerste 330 km van vandaag waren niet erg inspannend want die liepen over asfalt-en dat was fijn omdat het toch spannend is om met een auto die een flinke tik heeft gehad weer te gaan rijden. Alles gaat gelukkig prima. De enige hindernissen op het eerste stuk zijn overstekende koeien, paarden, geiten en schapen- en hevige regenval. En dat laatste is erg opmerkelijk hier. Normaal is de Gobi-woestijn een grote zandvlakte, maar nu groeien kleine plantjes die naar eucalyptus (of zoals Anthy zegt “als een wc-eend) ruiken. Erg mooi- en lekker. De regenval heeft ook tot gevolg dat de dirtroads/karrensporen nog moeilijker begaanbaar zijn en het is opletten geblazen. Maar dat ging vandaag goed- ook in de timetrial. Tom nam geen risico’s. We staan nu op een 41ste plek en dat is natuurlijk niet leuk, maar we kunnen wel nog een gouden medaille halen. Tom heeft bij de organisatie aannemelijk gemaakt dat we niet op tijd binnen konden komen omdat we de pech hadden uren te moeten wachten op een sweepteam. We hebben dus het maximale aantal strafseconden gekregen- maar doen wel nog mee. En het andere positieve nieuws is dat we fantastisch slapen in de tent, douchen in de regen een heel bijzondere ervaring is en dat we erg veel lol hebben.

5 gedachtes over “18 juni: Bulgan (Mong) – Mulrun Camp (Mong) 406 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s