2 juli Kazan -Nizhny Novgorod (484 km)

We hebben gisteren een lekkere dag gehad. De auto is weer toonbaar en Tom heeft de uitlaat wat vaster gezet. Die klappert wat als we over hobbelige wegen gaan – en dat is hier eerder regel dan uitzondering. Toen dat eenmaal was gebeurd hebben we nog een stadswandeling gemaakt, een Belgisch biercafé bezocht en ’s avonds met 10-en gegeten & hip wodka gedronken in een nogal internationaal gezelschap waarbij maar voor 1 persoon gold dat zijn moedertaal Engels was, maar het is hier wel de voertaal. Het gezamenlijke doel en het gegeven dat bij iedereen op enig moment is mis gaat schept een band. Zo is iedereen heel blij dat de Maleisiërs Sia en Eric weer in de rally startten vanochtend. Zij zijn in de Mongoolse woestijn teruggekeerd naar Ulan Batar om hun Rolls te laten repareren en hebben 8 dagen en 5600 km achter ons aangereden om zich weer bij ons te voegen. Dan heb je echt doorzettingsvermogen! De dag van vandaag was heerlijk. Twee dagen geleden zat ik nog met een wollen muts en donsjack in de auto- nu in t-shirt en met het dak omlaag geklapt en met Russische disco aan. Heel fijn. Het werd een transitdag, zonder timetrials of circuits maar met veel vergezichten. Dorpjes in de zon, wuivend graan en dito kinderen en af en toe toch weer erg beroerde wegen. En we hebben een woord toegevoegd aan ons vocabulaire:  “schade-Lada’s”. Onze auto’s zijn niet de enige die te lijden hebben van het wegoppervlak en we zien regelmatig auto’s aan de kant van de weg staan en dan ook nog vaak met blikschade. Er wordt hier namelijk een tikje ruw ingehaald. Tom checkte het nog even en de uitlaat hangt weliswaar nog steeds wat lager, maar lijkt geen problemen op te leveren. Weer een dagje rijden voorbij en we hebben in kilometers inmiddels de helft gepasseerd. Parijs, we komen eraan!

2 gedachtes over “2 juli Kazan -Nizhny Novgorod (484 km)

 1. Klinkt heel wat aangenamer allemaal, behalve dan dat kamikaze gedrag daar op de weg.
  “Proost” was toch zoiets als “za vazjes dorovië” ?😝🍻
  Geniet mensen, xxx

 2. Super
  Die witte dame blijft het volhouden
  Ze wil graag naar Parijs
  Wat n mooie verhalen
  Veel rij plezier
  Kijk er weer naar uit om julie prachtige verhalen te lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s