4 juli Zavidovo (RUS) – Smolensk (RUS) 530 km

De dag begon mooi zonnig vandaag- we stonden vroeg op om langs het water te gaan lopen voordat dag 23 van de rally begon. We snappen goed dat dit het favoriete oord is van Vladimir P. en Moskovieten die de hete stad af en toe een weekendje willen ontvluchten. Maar dat vliegende en stekende gespuis hier, gèk word je ervan. Ik noem ze met opzet geen muggen want ze zijn groter en dikker en gemener en ze trekken zich niks aan van wat voor smeermiddeltjes dan ook. Dus nu hebben we zowat een DEET-vergiftiging èn dikke, rode en jeukende bulten. Maar OK, als je maar snel genoeg doorrijdt heb je er geen last van – en in de hotelkamers met airco zijn ze ook niet. Tom vette erna de smeerpunten in om het gepiep en gekraak tegen te gaan (vandaag weer twee circuits en dat vergt veel van de Witte Dame). Ofwel: he greased the nipples, zoals de Britten zeggen en waarover ze uiteraard voorzichtige grapjes maken.

We reden open (natuurlijk) met dit stralende weer en zo deden we ook 3 ronden op het F1-circuit van Moskou. Stoer! Erna reden we verder in de richting van het westen en werden staande gehouden door twee streng uitziende agenten (toch altijd een beetje spannend in dit land). Niks aan de hand, ze wilden weten wat we aan het doen zijn. De sticker op de auto met de route helpt in dit soort situaties enorm. We mochtendan ook verder rijden- in de richting van een steeds donker wordende hemel. Dakje weer dicht. Dat klinkt gemakkelijker dan het is want om het dak  dicht te doen moet eerst het windscherm worden losgemaakt, dan de rolbeugel, dan moet het dak dicht (lukte eergisteren niet zonder hulp van de mechanic-boys trouwens)- en dan moet de rolbeugel weer vast. Een veilig maar wel erg tijdrovend concept. We moeten dan ook liefst minstens tien minuten voor een bui begint zelf al starten met het dak. We waren net op tijd. Ook om te horen bij de tijdcontrole dat het dirtroaddeel van vanmiddag werd overgeslagen omdat de wegen onbegaanbaar waren door het noodweer. We zijn via de snelweg naar het circuit van Smolensk (prima, maar niet zo spectaculair als Moskou) gereden en toen verder naar de stad Smolensk. Dit  is onze laatste avond in Rusland. En als ik de weerberichten voor morgen bekijk ben ik blij dat wij niet in zo’n prewar-zonder-dak rijden. Ook in Wit-Rusland wordt veel nattigheid en kou verwacht.

2 gedachtes over “4 juli Zavidovo (RUS) – Smolensk (RUS) 530 km

 1. Hi Tom en Femke,
  Giving the two of you a big thumbs up from Eindhoven…Keep the reports coming, they make for great reading.

  Groetjes
  Rayne

 2. Hoi Femke en Tom,

  Ik heb nu weer alles gelezen, wat Rayne zegt klopt, het leest als een trein, en de foto’s zijn ook fantastisch! Als je zo goed kunt schrijven, ben je niet met tweeën onderweg, maar ook met alle enthousiaste meelezers(zonder gewicht, dat wel gelukkig!)

  In dit filmpje http://youtu.be/pfhaiFn5808
  Is de witte dame te zien op 1.31 minuut, de blonde schrijfster staat er ook op.

  Groetjes van Annelieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s