6 juli Minsk (W-RUS) – Brest (W-RUS) 508 km

Kijk maar niet naar de uitslagen van de timetrials gisteren. Die hebben we erg voorzichtig gedaan, alsof het een “gewoon” onderdeel van de route was. Het akelige geluid (“bonk-bonk-bonk” bij een scherpe bocht naar rechts) werd steeds erger, alsof er ieder moment een achterwiel af kon vliegen. Nogal verontrustend en Tom baalde enorm dat we niet voluit konden gaan. Dus toen we gisteren (alweer door diverse stortbuien) uiteindelijk aankwamen bij hotel Belarus (Sovjethotel uit de jaren ’50, waar sindsdien niets meer is veranderd, ik dacht echt dat ik het tapijt zag bewegen toen ik de kamer binnenkwam), ging Tom op zoek naar de oorzaak van dat geluid. En ik ging met al mijn nieuwe Britse en Liechtensteiner vrienden de treurige hotelbar in om de resterende Wit-Russische miljoenen roebels stuk te slaan. Hebben we niets meer aan als we Polen binnenrijden vandaag. Met hulp van Richard Allen (Volvo Amazone, 1968), ontdekte Tom uiteindelijk, door een stukje ijzersterke deductie wat eraan schortte:  het linkerachterwiel bleek enkele centimeters dichter op de wielkast te staan dan aan de rechterkant en vertoont behoorlijke schade. De wielkast is inmiddels -Mongolian style – uitgeklopt met een hamer en zou nu niet meer tijdens een bocht moeten “aanlopen”. We zullen het zien vandaag. Ik lig nu in het Russische kleuterbed-met-slap-matras te luisteren naar het tikken van de regen tegen de ruiten terwijl de vettige geuren van het ontbijt de kamer binnendrijven. Alweer een nieuw dag. Het gaat razendsnel nu. We zijn alweer drieëneenhalve week onderweg en ik kan me nu al niet meer herinneren waar we drie dagen geleden precies waren, laat staan twee weken. Vandaar dat ik dit dagboek-met-foto’s bijhoud,  dan kan ik er straks een “echt” boek van maken en me echt gaan realiseren wat we allemaal hebben gezien en meegemaakt. Nu ben ik vooral met de dag en het moment zelf bezig. Geconcentreerd met de route bezig, hopen dat de Garmin het blijft doen (nummer 1 lijkt te zijn overleden), luisteren naar verdachte geluiden, uitkijken naar kuilen in de weg, foto’s maken en zwaaien, heel veel zwaaien naar de nog altijd enthousiaste toeschouwers, waar we ook komen.

5 gedachtes over “6 juli Minsk (W-RUS) – Brest (W-RUS) 508 km

  1. Nog even volhouden! Bijna in Parijs! En wat een leuke en herkenbare foto’s allemaal.
    Tom kent de auto nu trouwens wel op z’n duimpje lijkt mij, elke post staat er wel een foto van Tom onder de motorkap of Tom onder de auto :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s