11 juli Budapest (HON) -Maribor (SLOV) 425 km

Het was een welbestede rustdag in het warme Budapest: een beetje klussen aan de auto, rondslenteren door het oude centrum, koffie bij Café Gerbeaud, authentiek Hongaars eten met een grotere groep en voetbal kijken met te veel whisky. Tom dan hè, dat laatste onderdeel. Ik ga heel vroeg slapen om ’s ochtends de route voor te bereiden. Daar heb ik ’s avonds geen zin meer in. Na douchen, handwasje doen en een stukje schrijven wil ik alleen nog maar wat eten en horizontaal. Zoals ook nu. Maar eerst even over vandaag. Terwijl Tom het dakje van de auto kluste, kreeg ik vanochtend zowaar de tracker weer aan de praat en zo vertrokken we traceerbaar door de ochtendspits over de Kettingbrug uit de stad. Er stonden vandaag weer vier timetrials op het programma- en omdat tijdens de tweede timetrial Jim en Tanya met hun Ford Coupe (1936) van het parcours schoten en uit een sloot moesten worden getakeld, stonden we een uur lang te wachten in de brandende zon. Het was vandaag 37 graden hier en we zijn er nog niet over uit of je juist wel of niet open moet rijden. Toch nog frisse windvlagen meepakken versus brandende zon. Voor ons ultieme vakantiegevoel toch maar wel open gereden. De timetrials gingen prima. Onze tactiek is nu om vooral de boel heel te houden- en we stijgen langzaam toch wel wat plekjes door foutjes die anderen maken- of omdat sommige auto’s nu echt een beetje op aan het raken zijn. Slovenië is trouwens prachtig. Een beetje Toscane zonder cypressen. En we werden tijdens een korte stop getrakteerd op een (alcoholvrij!) biertje van zo maar een vriendelijke Sloveen. Ook de ontvangst in Maribor door de twee dorpsschonen (in het Stiphout waar ik vandaan kom zouden ze de onbetwistbare rondemissen zijn) was allerhartelijkst. We gaan zo maar eens even de stad inlopen om iets typisch Sloveens (anyone?) te gaan eten en lokale wijn te proeven. Hvala!

4 gedachtes over “11 juli Budapest (HON) -Maribor (SLOV) 425 km

  1. Je hebt goed werk verricht, vandaag kon ik jullie weer volgen op jullie reis. Zal wennen worden na a.s. zondag. Monteer m anders in je dagelijkse auto!

  2. Cevapcici, rasnici en plijeskavica met een echte pivo erbij.
    En als je aan de Sloveense kust zit zie je ook de cypressen. Goede reis verder, wat gaat het toch allemaal snel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s