13 juli Ljubljana (SLOV) -San Martino di Castrozza (IT) 385 km

Mijn “I am afraid of heights” werd direct door Tom aangevuld met “She doesn’t like speeding either”, toen we vanochtend bij de eerste timetrial richting Dolomieten stonden. “So this is one of the days that I ask myself what I am doing here”. De marshalls moesten er om lachen. “Oh well, at least the weather is fine.” Toen nog wel, maar na de eerste trial van de vier van vandaag hebben we heel snel (of dan toch in ieder geval zo snel als het mechaniek het toelaat) het dak weer dichtgedaan. We reden door wolken, regengordijnen en hagelbuien vandaag en vergeleken met gisteren zo’n 20 graden minder warm.En morgen in Sankt Moritz staat ons sneeuw te wachten. Hebben we in een maand toch echt alle seizoenen en weertypes gezien. Verder moesten we de vaart erin houden omdat de tijdcontroles steeds moeilijker te halen zijn. Zo kon je vandaag in de auto horen “Nee, ik ga niet plassen ook al moet ik nog zo nodig, want dat is zonde van de tijd”. En ik ben nu ook degene die Tom zijn koffiemomentjes onderweg ontzegt omdat ik angstvallig de klok in de gaten houd. Een tijdstraf willen we niet, maar het is moeilijk: de Witte Dame maakt weer dezelfde protesterende geluiden en het is met samengeknepen billen rijden, iedere keer dat we een bocht naar rechts nemen. Veel minder snelheid dus, en dat vind ik niet erg, tegen de verwachting in vond ik het helemaal niet eng. De achteras is een weekje geleden opnieuw gesteld maar is nu weer uit het lood. Tom gaat nu vanavond proberen de oorzaak te achterhalen – of een noodoplossing te bedenken want er staan ons twee zware Alpen-etappes te wachten -en op deze manier timetrials doen is gewoon niet leuk. Hopelijk lukt het. Groetjes vanuit Italiaanse skigebied, waar de WiFi en mobiel internet nog niet up to speed zijn. Even wat minder foto’s dus!

3 gedachtes over “13 juli Ljubljana (SLOV) -San Martino di Castrozza (IT) 385 km

  1. With a smile on my face ๐Ÿ™‚ lees ik jou verhalen !!!
    Met veel bewondering voor hoe jullie steeds weer problemen van de witte dame oplossen .
    punten scoren is goed , maar heelhuids aankomen is beter . Geniet ze en suc 6 …groetjes ๐Ÿ˜€ .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s