15 juli St.Moritz (Zwi) – Lausanne (Zwi) 440 km

De dag begon wat grauw, met slechts een paar graden boven nul, en toen we hoorden dat wegens weersomstandigheden de Albulapas uit het parcours was gehaald trokken we onze wenkbrauwen op. We hadden ons namelijk voorgenomen open te rijden, want dat vonden we gisteren ook zo fijn. Voor zot verklaard (we hebben ook Vlaamse deelnemers) deden we het toch: in dikke jassen, handschoenen en mutsen. En hoe bijzonder: op de toppen van de drie passen die we bedwongen (Julier-, Oberal- en Furkapas) sneeuwde het. Dat was een bijzondere ervaring. Ook  om helemaal aan het eind van de rit van vandaag aan te komen in het mondaine Lausanne, waar het aan het Meer van Genève weer bijna 20 graden is.

De laatste competitiedag zit erop: in de ochtend een circuit (waar ik de slalom verkeerd souffleerde, beetje jammer) en het venijn zat in de staart met een timetrial bergopwaarts over erg ruw terrein (wat wel erg goed ging). We stonden overall 34ste bij de Classics en daar blijven we vermoedelijk staan. Er is ook een Europese pool en daarin tellen de resultaten vóór Polen niet mee: daarin doen we het stukken beter- 17e. Gezien materiaal & teamwork is dat een reële plaats. Als we onze oliepomp niet hadden gebroken en twee dagen noodgedwongen buiten de rally waren gebleven was dat het ook ongeveer geworden. Maar het hoort bij het spel, helemaal prima. Morgen rijden we door naar Reims, zonder snelheidsproeven en dan is het zondag nog geen 200 km naar Parijs. Onze precieze aankomsttijd is nog niet bekend, dat horen we morgenavond. Maar voor hen die komen (wat we geweldig vinden!!): in ieder geval zo ergens in het begin van de middag op Place Vendome. Daarover op een later moment meer. 

2 gedachtes over “15 juli St.Moritz (Zwi) – Lausanne (Zwi) 440 km

 1. Lieve Femke en Tom, stoer hoor, open rijden met die temperaturen. En wat fijn dat de auto geen bijgeluiden meer produceert. Daar kunnen we ons veel bij voorstellen.
  Helaas zijn we niet bij jullie finish maar zeker wel in gedachten hoor. Top prestatie en we verheugen ons op jullie verhalen. Moet er wel bij zeggen dat je via je verslagen, Femke, een zeer levendig beeld hebt gegeven van jullie tocht der tochten.
  Geniet van de finale en tot gauw, xjes van ons

 2. Goeiemorge Femke en Tom
  Tjonge wat ’n mooie rit gister weer , lekker ingepakt ,open dak , te gek mooi zeg ,
  Na vandaag ritje PARIJS 🙂 hier zouden we dolgraag bij willen zijn , maar je weet dat kan echt niet lukken 😦 Maar hoop dat er vele zijn om jullie in te huldigen 🤗 . In gedachten zijn we bij jullie .
  Geniet van deze héérlijke gebeurtenis .
  Alvast bedankt voor al die mooie verhalen , en foto’s , ook voor ons echt ’n genot .
  Doei en hopelijk ’n keer tot ziens …..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s