17 juli Reims (Fr) – Parijs (Fr) 180 km

De dag begon vroeg in Reims toen we besloten nog even een stadswandeling te maken voor ons vertrek. Dat we de auto in ieder geval níet gingen schoonmaken scheelde veel tijd. We zijn allebei niet vies van een beetje drama, dus we vonden dat bij de finish de ontberingen die de Witte Dame, en daarmee wijzelf, geleden hadden, best gezien mochten worden. Met aardig wat roadkill op de grille (heel veel vliegen, muggen en en twee dikke wespen) en een Witte Dame die nog meer off-white was dan in gewassen toestand reden we door het prachtige heuvelachtige landschap richting de hoofdstad. De autoriteiten die door de gebeurtenissen in Nice begrijpelijk bijzonder voorzichtig waren, gooiden net voor de start de route tot het centrum nog om waardoor ik nog even een uitdaging kreeg om de slecht gekopieerde tulpen te ontcijferen. Maar uiteindelijk kwamen we via de Place de la Concorde en de Rue St Honoré toch aan op de Place Vendome (wat is het toch een fantastisch mooie stad!) waar onze supporters ons al stonden op te wachten. Het is heel raar: je bent heel intensief bezig in zo’n rally en ontmoet mensen die in een korte tijd heel dicht bij je staan, maar als je dan de bekende gezichten van thuis ziet, dan doet dat echt iets met je. -We waren niet alleen heel blij hoor, om in Parijs aan te komen, we waren ook heel blij jullie te zien! Dank jullie wel! 

Na de verdiende biertjes (en voor Tom de speciaal voor dit doel bewaarde sigaar) in de Tuilerieën en een snelle douche kwamen we fashionabely (late) aan bij het diner. De slideshow aan foto’s liet ons zien hoeveel landschappen we zijn gepasseerd, dat we ieder weertype hebben gehad en dat een groot deel van de deelnemers wel heel markant is. Vooral dan doe pre-warrijders. Je moet ook wel een beetje raar in je hoofd zijn als je vrijwillig in een auto zit die niet eens een voorruit heeft- door weer en wind. We hebben vrolijk en met veel nieuwe nummers in onze mobieltjes vanochtend afscheid genomen om de laatste etappe naar huis aan te vangen -met een kleine detour langs Stiphout om onze meest trouwe volgers op afstand een zoen te geven. 

Het was een heel bijzondere ervaring en een mooi avontuur: ook de problemen onderweg hadden we niet willen missen. Te ontdekken dat je oplossend vermogen en flexibiliteit best groot zijn, dat Tom inmiddels zijn eigen garagebedrijf zou kunnen beginnen en ik gaandeweg wat relaxter werd over rare verkeerssituaties en afgronden. Wij zijn gewoon een goed team, Tom en ik. Ik denk dat in geen enkele auto zoveel wordt gelachen en zoveel “raad welke popsong ik fluit” en andere rare spelletjes worden gespeeld als in de Witte Dame. En we sturen en navigeren bovendien ook niet slecht.

Met een heleboel te ordenen herinneringen en telefoons vol foto’s zijn we weer thuis. En dat is dan ook wel weer heel fijn. Rest ons voor nu niets anders dan jullie te bedanken voor jullie steun en bemoedigende woorden -en dat jullie de tijd namen dit blog te lezen en te reageren. Dank jullie wel- en voor de meesten: een fijne vakantie!

4 gedachtes over “17 juli Reims (Fr) – Parijs (Fr) 180 km

  1. Beste Tom en Femke. Ik heb dagelijks uit gekeken naar je verslag van de dag, genoten van je mooie verhaal en de foto’s die je stuurde. Mee geleefd als de witte dame wat mankementen vertoonde, en blij als Tom het weer gemaakt had, en jullie toch weer verder konden. Ik heb ook een beetje medelijden met jullie gehad, als ik zo die vermoeide koppies zag. Maar jullie hebben het gehaald, en ben super blij dat jullie heelhuids in Parijs zijn aangekomen. Ga lekker na genieten van dit groots avontuur, en we komen elkaar vast wel tegen in Stiphout. 😉

  2. Mijn reactie sluit aan op die van Laura 😉 en wij zeggen met grote letters PROFICIAT …
    Groetjes en tot ziens 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s