9 oktober: 1. Cape Town- Clanwilliam (334 km, SA)

De kop is eraf! We vertrokken vandaag onder een stralende zon in noordelijke richting waar we al na 17 km een eerste circuit (de Killarny Raceway) deden. De rallly is veel minder competitief dan Peking-Parijs- er waren wat snelheidsbeperkende maatregelen genomen- zoals een slalom en een echt stoppunt waar je een code moest noteren. En als je sneller gaat dan de minimum-tijd krijg je strafpunten. Ook wel eens leuk om een circuit rond te gaan zonder doodsangsten uit te staan. Tom behaved like a true gentleman. Zette een prima tijd neer -en belangrijker: de slalom ging ook goed. Geen strafpunten dus. Onze tactiek voor deze rally is geen fouten maken en de auto heel houden. So far so good. De Witte Dame denderde zonder problemen over het stuk dirtroad dat in de route zat en verder was het vooral genieten van zoveel landschappelijk schoon – als Arizona met Oud-Hollandse naambordjes (Gouda, Kapteinskloof, Elandsbaai, Citrusdal). Afrikaans is erg grappig. We lunchten uitgebreid in een Muisbosskerm Open-Air Restaurant, pal aan het strand, waar de walvissen en dolfijnen zich niet lieten zien, maar het strand op zichzelf al prachtig was. We zijn net aangekomen in Clanwilliam waar Tom tot zijn vreugde octaan-booster vond. Morgen hebben we een rit van 620 km naar Namibië voor de boeg, dus als we de hoogte ingaan zijn we er klaar voor!

P.s. de WiFi is heel traag- en de twintig foto’s die ik wilde laten zien laadden nauwelijks. Een paar maar dan.

4 gedachtes over “9 oktober: 1. Cape Town- Clanwilliam (334 km, SA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s