10 oktober: Clanwilliam (SA) – Fish River Canyon(NAM) 620 km

Op dit moment sta ik al anderhalf uur in de rij bij de Namibische grens om wegenbelasting te mogen betalen. En er ging al een heel douaneproces om Zuid-Afrika uit te komen aan vooraf. Kwestie van rustig blijven in-en uitademen: komen die paar Portugese antistress-dagen mooi van pas. Ik ben bijna in een meditatieve staat (“breathe in love, exhale peace”), ware het niet dat het niet zo fris ruikt hier- het is nogal warm. Denk hier nog wel even te staan terwijl Tom vrienden maakt met een Namibische tomatenteler. Maar ik hoop niet erg lang- we moeten nog 160 km en een groot deel ervan over gravel en dat zou ik niet graag in het donker doen.

In de ochtend dan wel weer. We startten de dag met een timetrial -zo hard als je kunt 7 km heel hard over gravel rijden), en dat ging goed. We hebben wel wat zorgen over de auto omdat de temperatuur nogal oploopt. Het lijkt niet de motor zelf te zijn maar de meter ervan lijkt in de war te zijn. We hebben van de best uitgeruste Duitse co-competitor een infrarood-thermometer geleend en monteur Jamie heeft de motorklep zo vastgemaakt met tiewraps dat-ie een stukje open blijft staan voor de koeling voor de zekerheid. Niet heel fijn, maar we zijn er niet zenuwachtig over.

19:04 Nog even een update: we zijn veilig en wel aangekomen in de Lodge waar het nu schemert en wij op onze veranda een Windhoek-biertje drinken. Namibië is ZO mooi, alsof je voortdurend door een National Geographic-reportage rijdt (en ja, ik pinkte andermaal een traan weg). De foto’s doen het werkelijke beeld dan ook eigenlijk te weinig recht.

Hmm, probleempje- ook hier te weinig bandbreedte. Dat van die foto’s en werkelijkheid moet je maar van me aannemen- en als we weer thuis zijn ze komen bekijken. 😊

2 gedachtes over “10 oktober: Clanwilliam (SA) – Fish River Canyon(NAM) 620 km

  1. En dan te weten dat jullie over een van de meest efficiënte grensovergangen van het land gingen, aldus de omschrijving van de organisatie 😃. Succes en geniet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s