12 oktober: Sossusvlei (NAM) rustdag

“In Africa, we share everything”, zei de Himbaman terwijl hij met Grace de Haas en mij voor foto’s poseerde. Gekleed in de traditionele kleding (slechts een leren rokje) stond de man (die gids bleek te zijn) tegen een boom geleund, midden in het prachtige rode duingebied van de Sossusvlei, één van de heetste en droogste plekken ter wereld. “If I meet a man who works really hard then I say to my wife: “My friend is coming over tonight. Give him a place in your heart.” Because you want a son of course that is a hard worker too. That he isn’t your own son doesn’t matter. You never ever talk about that.” Mooi gastvrij land, Namibië.

Voor de nieuwsgierigen onder u: Nee, Tom vroeg me overigens niet of ik een plaatsje in mijn hart voor hem wilde maken. 😊

We beklommen de Big Daddy vandaag, de hoogste rode duin in de Sossusvlei. Geeft mooie foto’s, die ik weer niet kan laten zien: WiFi is nauwelijks up and running. En ach, af en toe valt zelfs de stroom ook volledig uit. De Afrika-beleving is met een heuse gemsbok bij ons hutje (echt, op nog geen 10 meter) wel volledig. Mijn hoogtevrees is trouwens wel nog steeds intact. Zo’n duin is best steil en erop klimmen is één ding- eraf gaan is een tweede. Ik had er ondersteuning en aanmoediging van twee heren voor nodig. Tom en Duits(/Australische) Günther.

Zo verbroederend is nou zo’n rally.

Bij terugkomst dook Tom meteen weer onder de motorkap en maakte eigenhandig een by-pass voor de radiator (met een rubberen slang en een buisje) -en kreeg complimenten van monteur Tony. Olie bijgevuld, octanebooster in de tank, luchtfilters schoongemaakt. Zo zou alles het weer moeten doen als we morgen weer op pad gaan- verder naar het Noorden, naar Swakopmund aan de kust, dus de hitte overdag (‘s nachts is het tegen het vriespunt) zal dan wel minder zijn.

2 gedachtes over “12 oktober: Sossusvlei (NAM) rustdag

  1. Geniet zo van je verslagen en wordt met de dag nieuwsgieriger op de foto’s. Tom mag zich Mu zeker chirurg noemen, zo’n
    by-pass operatie is best knap 👍
    Dadelijk googelen op Big Daddy, kijken waar jij nu weer buiten je comfort zone gegaan bent. Behouden reis verder en dikke knuffels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s