14 oktober Swakopmund- Etosha (NAM) 624 km

Wat ik gisteren nog niet wilde vertellen om onze familie en vrienden niet te verontrusten, maar wat inmiddels door de rally-organisatie naar buiten is gebracht: er heeft gisteren een afschuwelijk ongeluk plaatsgevonden. Een van de deelnemers, Jan Hradecky, is daarbij om het leven gekomen, zijn vrouw Dana is lichtgewond geraakt. (http://www.endurorally.com/pages/classic-safari-challenge-2017-reports). We hebben Jan en Dana vorig jaar leren kennen tijdens Peking-Parijs en zijn geschokt. Net als de organisatie en de andere deelnemers. Je weet dat het een risicovolle hobby is, rallyrijden met klassiekers, maar nu worden we wel met de neus op de harde feiten gedrukt. Echt afschuwelijk.

Bedrukt vertrokken we vanochtend aan de gewijzigde route. Vandaag alleen asfalt – geen tests, geen routeboek, niet het uiterste vergen van de auto. Gewoon van A naar B rijden in colonne. De komende dagen gaat de organisatie kijken of en op welke manier we de rally gaan hervatten.

Er is echter ook goed nieuws, al klinkt dat wat triviaal na het voorgaande. De wisseltruc met de slang gisteravond lijkt volledig te zijn gelukt: we hebben geen water verloren vandaag. En ik heb nieuwe vrienden gemaakt in een tankstation.

We beloven dat we heeeel voorzichtig zullen doen, de rest van de route.

(Weer geen foto’s vandaag- ook in de Etosha Lodge is de WiFi te traag)

7 gedachtes over “14 oktober Swakopmund- Etosha (NAM) 624 km

  1. Ook wij weten uit ervaring dat rallysport zijn risico’s kent. En wat het met je doet als een vriend of goede kennis dit overkomt .
    Heel veel sterkte aan alle betrokkenen.

  2. Jeetje wat een heftig iets!! Veel sterkte en daarnaast nog enorm veel plezier en veilige kilometers! Liefs Kristel, ook namens Jan en de kids 😉 x

  3. Idd , heel heftig als het zo dichtbij komt , zeker in zo’n kleine groep.
    Kijk goed uit allemaal (zeker jullie). Ondanks alles hopelijk nog een fijne rally

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s