15 oktober: Etosha National Park (NAM) 200 km

Hobbelend over de dirtroads (ik heb geen betere vertaling- het zijn zandwegen maar dan met veel keien en omdat er veel over gereden wordt zijn het echte wasborden) gingen we vandaag vanuit het zuiden van Etosha naar de oostkant ervan. Geweldig om in je eigen auto wild te spotten: we zagen olifanten, wildebeasts, een gevlekte hyena die onder een boom lag te suffen, giraffen, talloze zebra’s, gemsbokken, impala’s, kudu’s, zoveel verschillende en gekleurde vogels die we helemaal niet kennen. Een beetje als in de Beekse Bergen, maar dan veel uitgestrekter, rustiger en vooral veel warmer. Het moet hier tegen de veertig graden zijn. En dat vindt ook de lokale bevolking wel erg warm.

Niet iedere auto is ertegen bestand, maar de Witte Dame houdt zich goed. De Ford Coupe 36 die we onderweg passeerden moest de auto een tijd laten staan omdat de motor oververhit is. De motor van de Franse Porsche 911 vloog vanochtend in brand en werd meteen geblust maar hoe het ermee is weten we nog niet. De Ferrari en Porsche 356 vielen al eerder uit en we wachten met smart op Albrecht en Christine Haasse die hopen zich vandaag weer bij het gezelschap te voegen als hun Jaguar Mk1 weer gerepareerd is en een inhaalrace kunnen beginnen (naar verluid was de koppeling kapot en de achteras gebroken). Het is met recht weer een Endurance Rally in hoofdletters.

5 gedachtes over “15 oktober: Etosha National Park (NAM) 200 km

 1. Hey Femke en Tom

  Wat hebben jullie allemaal toch meegemaakt de laatste 10 dagen! Het was wel
  schrikken om te lezen over het ongeluk en overlijden van Jan. Wat verschrikkelijk en triest. We moesten wel stil staan van hoe heftig het moest zijn voor de hele Rally team en ook hoe kwetsbaar jullie allemaal zijn. Maar ja – jullie weten allemaal dat het niet zonder gevaar is en ben blij om te lezen dat de Witte Dame jullie goed verzorgt! Hoe gaaf de foto’s van Etosha en al de dieren jullie hebben gezien! Moet zo bezonder zijn in Namibia! En dit is allen maar het begin! Wacht maar tot Botswana!!
  We volgen jullie heel graag en wel met spanning naar de verhalen .. ik heb een paar keer geprobeerd via wordpress iets te sturen maar kwam in de knoei met mijn vergeten wachtwoorden 🙄
  Geniet van de komende etappen en blijf cool!
  Liefs en dikke knuffels vanuit Soller!
  X

  Sent from my iPhone

 2. Wat heerlijk om te kunnen genieten van de natuur om je heen na het vreselijke ongeluk van gisteren. Ligt allemaal zo dicht bij elkaar. Veilige reis verder 🍀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s