18, 19 en 20 oktober: Xakanaxa lodge, Okavango Delta (BTSW)

Je zal maar een impala zijn in het deltagebied van de Kalahari. Achterna gezeten worden door hordes wilde honden of proberen een luipaard voor te blijven dat jou als een lekker hapje ziet. En dat dat dan hopeloos mis gaat. Ik heb de afgelopen dagen veel foto’s gemaakt met mijn Canon camera en die kan ik nu niet in dit blog zetten, maar erg is dat niet. Ze zijn toch niet geschikt voor jonge lezertjes wegens te veel geweld. De natuur is prachtig, maar wreed.

We hadden een autoloze paar dagen om een uniek natuurgebied te kunnen bezoeken (: een immens groot wildpark zonder hekken eromheen). De ERA laat ons over bijzondere wegen rijden, maar de weg er naar toe was hen zelfs te gortig- dat had geen enkele klassieker gered. Dat kan alleen met een 4×4. We lieten ons dan ook vliegen, rijden en varen en dat was super. Veel opgetrokken met Portugese José en Maria (Volvo) en Engelse Gary en Debbie (de dapperste deelnemers van het veld met hun na 4 dagen gestrande Ferrari), met wie we niet alleen het uiterst kleine vliegtuigje deelden, maar ook een bijzonder gevoel voor humor. Tranen met tuiten. En Tom heeft inmiddels een weddenschap met diverse deelnemers om hun baard (goaty) net als zijn stijlicoon José te laten staan.

We hebben verschillende gamedrives gedaan waarin je rondgereden wordt in een grote jeep om naar wild te speuren en we kunnen de Big Five nu afstrepen (: olifant, neushoorn, nijlpaard, buffel en de leeuw). Echt fantastisch. En 0 bereik dus een echte digital detox.

Morgen gaan we weer rijden- en ik kijk nu al uit naar de grensovergang met Zimbabwe (not). Daarover morgen (of later, je weet hier maar nooit) meer.

Erratum: oplettend lezer B.O. te W. merkt terecht op dat niet het nijlpaard maar het luipaard tot de Grote 5 behoort. Het grote internet geeft hem gelijk. Mogen wij dit lijstje desalniettemin toch afvinken.

Ook over Opa Olifant van enkele beruchten geleden heeft hij gelijk. Omdat wij niet genderneutraal berichten moeten we het toch echt over Oma hebben. Bij deze. 😊

5 gedachtes over “18, 19 en 20 oktober: Xakanaxa lodge, Okavango Delta (BTSW)

 1. 🙀 Wat ’n prachtige beschrijving , en dito foto’s …… ook morgen beloofd weer ‘ heel mooie dag te worden .
  Geniet ze !!!! 🤓

   1. Ik heb de link aangevinkt ….
    Inmiddels al wat foto’s bekeken , en jullie gespot in dag 2 ….
    Mooie site 🤗 Bedankt !!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s