21 en 22 oktober: Victoria Falls (ZIM)

Omdat we verwachtten dat de grensovergang naar Zimbabwe weer een tijdrovende en spannende bezigheid zou zijn, kwam Mick de Haas op het lumineuze idee om een busje te huren. Geen gedoe met het in-en uitvoeren van de auto- alleen een visum regelen (waarbij Europeanen 30 dollar en Engelsen 55 dollar moesten betalen, er is nog een rekeningetje te vereffenen met het voormalige koloniale bewind) en huppekee. Dirk de Groen (Mercedes 219) dacht nog meer “out of the box“ en huurde met een paar andere deelnemers een vliegtuigje om de grens over te steken.

Weer twee vrije dagen voordat de rally morgen verder gaat om 1 van de 7 wereldwonderen te aanschouwen: de Victoria watervallen. We waren er vanochtend al om 7.00 uur. Is vanuit ons hotel maar een kwartiertje lopen -en we kwamen onderweg twee olifanten tegen op een honderd meter afstand. Omdat we in de Okavanga Delta in het resort een house-hippo hadden, een nijlpaard dat Oscar werd genoemd, raken we niet zo snel meer onder indruk van loslopend wild en we liepen rustig verder.

De waterval was heel indrukwekkend- wat een natuurgeweld! Ik schaar ‘m maar onder mijn lijstje “mooiste plekken op aarde”. En dat we er zo goed als alleen waren op het vroege tijdstip maakte het nog leuker. Geweldig!

Verder hebben Tom en ik voor het galadiner gisteren onze reputatie als minst serieuze deelnemers bevestigd door in Zimbabwaanse kleding te verschijnen. Tom probeert niet alleen de mannelijke deelnemers te bewegen een in Afrika heel hippe goatee (met dank voor deze wel juiste spelling aan wederom B.O. te W.), hij ronselt nu ook mensen voor zijn tribe. En mocht dat niet succesvol worden, dan heeft-ie nu een leuk carnavals- of Koningsdagpak.

Rest ons verder niets dan jullie een zonnige zondag toe te wensen. Wij doen vandaag Niets met een hoofdletter.

5 gedachtes over “21 en 22 oktober: Victoria Falls (ZIM)

  1. Subliem! die schoenen ook zo gaaf. En Sarah kijkt met een matig glimlachte jaar jullie outfit. Wat een trip. Geniet van dit mooie leven!
    liefs
    Sonja

  2. Toch leuk dat jullie Nederland promoten met de traditionele kleding van Zimbabwe. Zou wel eens een stofje van de Vlisco kunnen zijn. 😉😉.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s