23 oktober: Victoria Falls (ZIM) – Francistown (BTSW) 580 km

Het was een lange, warme dag in een eentonig landschap. En de auto rijdt prima. Daar kan ik dus kort over zijn. Interessanter was de interactie met de vierde macht (: ambtenarij) vandaag. Zo bleek de ingehuurde buschauffeur een gouden greep bij de grensovergang en leerden we dat het zin heeft om dollars in je paspoort te stoppen en deze onderhands aan te bieden om jezelf het staan in een hele lange rij voor het Zimbabwaanse loket te voorkomen. En het helpt ook als diezelfde “Stan the Man” vriendjes (of neven of een oom) heeft bij de volgende grensovergang. Onze rallygenoten zonder zo’n Stan keken het met lede ogen aan.

Later werden we van de weg geplukt omdat we te hard zouden hebben gereden. Nou is het volstrekt onduidelijk waar het precies bebouwde kom (60 km) is en waar je juist 120 mag. Staat heel wisselend aangegeven. Onze gemiddelde koerssnelheid ligt op zo’n 90 km. En dat reden we op een stuk waar nauwelijks huizen stonden. Maar we mochten toch 600 pula afrekenen. Omdat we die voor die anderhalve resterende dag in Botswana niet meer hadden hadden we slechts dollars te bieden. Maar dat vond de politieman ook prima, maar dan werd het wel lastig om het papierwerk te doen en aldus verdwenen dollars in het borstzakje. Dit overkwam, zo bleek later, de helft van de deelnemers.

Dit is ook Afrika. Play by the rules.

2 gedachtes over “23 oktober: Victoria Falls (ZIM) – Francistown (BTSW) 580 km

    1. Nogal he?! Een heleboel deelnemers -vooral de Engelsen- hebben ook naar de F1 gekeken en vonden de straf voor Max ook belachelijk. Was super dat we het ook in Zimbabwe konden zien. 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s