24 oktober: Francistown (BTSW) – Sun City (SA) 596 km

Blij zijn we natuurlijk, dat we geen auto-of andere problemen te melden hebben, maar een spannend blog erover schrijven, da’s dan weer lastig. Vandaag was weer een warme dag waarbij we bijna 600 km aflegden en wederom een grens passeerden, waarbij het lastig bleek een stempel te krijgen op het Carnet de Passage. Dit papier is een paspoort voor je auto- en als je zowel een in-komende als een uitgaande stempel hebt van een land dan bewijs je ermee dat je de auto niet invoert (en er dus belasting over verschuldigd bent). En douaniers blijken niet altijd geneigd je zo’n stempel te willen geven omdat zíj het niet nodig vinden. Waar is een Stan als je er één nodig hebt (zie de blog van gisteren)?! Lang verhaal kort: na veel gesoebat hebben we een stempel gekregen en zien de papieren er keurig uit als we de Witte Dame straks weer willen inschepen. We zijn immers weer in Zuid-Afrika en daarmee hebben we het lange wachten in te lange, warme rijen achter de rug.

En nu zijn we dus in Sun City. Voor mij (vooral door die hit van Steven van Zandt en zijn Artists against Apartheid) een wat beladen plaats omdat hier vroeger (sinds ‘79) alleen blanken zich kwamen vermaken met gokken. Een symbool van Apartheid in de vorm van Las Vegas in het Kwadraat. Niet zo mijn ding.

Maar morgen gaan we wel om 5.00 uur opstaan om wild te spotten voordat we tegen de middag weer gaan rijden. Tom kijkt al uit naar de Zwartkops Raceway en zit nu al de track te bestuderen. Morgen vast meer daarover…

2 gedachtes over “24 oktober: Francistown (BTSW) – Sun City (SA) 596 km

  1. Jullie geduld wordt wel op de proef gesteld , en zodoende op tijd RUST 🤔
    Mooie stad dat wel , en nu zijn jullie al ……wild aan het spotten … kijk al uit naar je volgende verhaal .
    Spannend of niet😜 wel leuk om jullie te volgen …. groetjes 😚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s