25 oktober: Sun City (SA) – Riverside Sun (SA) 260 km

De dag begon erg vroeg vandaag: om 05.00 uur om precies te zijn. De organisatie wilde ons in de gelegenheid stellen het Pilanesberg Game Reserve te bezoeken, maar de hitte en vermoeidheid eisten hun tol. Dat is ook het “endurance”-deel van de rally: niet alleen de machine gaat slijtage vertonen, de mensen net zo goed. Tweederde van de deelnemers sliep liever uit en misten daardoor vijf (!) neushoorns en een jonge leeuw die verweest rondliep. Erg mooi. Vooral ook omdat onze gids, een erg stoere en hoogblonde Zuid-Afrikaanse een nieuw begrip introduceerde toen ze in de verte die leeuw zag: Ferrari-safari. Zo’n truck kan best snel rijden over hobbelige zandwegen.

Verder weet ik weer hoe het is om nagefloten te worden. Weliswaar om een andere reden: de zwarte jongens hier vinden de Witte Dame fantastisch dus zij oogst veel succes.

Tom draaide prachtige rondjes op het circuit (maar altijd voorzichtig om het materiaal te sparen- en mij niet de stuipen op het lijf te jagen). En tenslotte verbaast het me hoe Tom zich zo gemakkelijk beweegt op de chaotische weg in het drukbevolkte gebied tussen Pretoria en Johannesburg waar we vandaag reden. Alsof hij er langer woont dan de gemiddelde Zuid-Afrikaan.

We gaan nu snel wat eten- en heel vroeg slapen want we zijn MOE.

P.s.: De mensen die op updates zijn geabonneerd hebben een half mailtje ontvangen. Verkeerd geklikt. Sorry!

2 gedachtes over “25 oktober: Sun City (SA) – Riverside Sun (SA) 260 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s