26 oktober: Riverside Sun -Cathedral Peak (SA) 433 km

De weergoden waren ons vandaag gunstig gestemd- we hadden weer een prachtige zon, maar omdat we wat hoger zitten nu (op zo’n 1.500 m) koelt het ‘s nachts af en overdag tikten we de 30 graden nauwelijks aan. Dat klinkt als nog altijd erg warm, maar we hebben nu al een dag of 8 op 35+ graden gezeten en ik doe het als doorbakken biefstuk niet zo best. Ik ben dus blij met een windje dat verkoeling brengt.

Vandaag hadden we geen tests- alleen moesten we bij de tijdcontroles op tijd klokken- en dat ging prima. We zetten een record calorierijk lunchen met onze met kaas gevulde hotdog (ik dan, Tom hield het beschaafder met een Frankfurter) en een ijskoffie met vanille-ijs erin. En we zijn niet op de bon geslingerd omdat de hele rally al wist dat er op 40,6 km een politiefuik zou staan. Vriendelijk zwaaiend reden we er 20 km onder de toegestane snelheid langs. En vanaf daar hebben we alleen maar in prachtig landschap gereden. Door graanvelden, toen door het Golden Gate Highlands National Park, en nu zijn we aangekomen in het hotel in Cathedral Peak, die tot de Drakensbergen behoort. Dit was echt de mooiste tocht van allemaal: door een glooiend en later bergachtig landschap meanderen over asfaltwegen die zo goed als intact zijn. We hebben helemaal een vakantiegevoel- zo met ons uitzicht vanaf het terras van ons huisje op de groene bergen.

P.s.: de foto van de stier langs de weg is speciaal voor Madelief: sorry, Madelief, geen wilde dieren vandaag, maar dat maken we het komend weekend vast weer goed!

2 gedachtes over “26 oktober: Riverside Sun -Cathedral Peak (SA) 433 km

  1. Lieve Femke en Tom, Pilanusberg kunnen we ons ook goed herinneren als een soort oase.
    Even “bijtanken”.
    Van hier een goed bericht want vandaag uitslagen van Emile’s onderzoeken en geen uitzaaiingen dus we zijn super blij en drinken een té lekker biertje hierop. Ook op jullie, rijd safe en, bovenal, geniet!
    Lieve groet uit Vught

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s