31 oktober & 1 november: Uhmlanga – Cradock (SA), zo’n 880 km

-gisteren lukte het niet om wat te schrijven – het internet was te traag, dus hebben we de bespaarde tijd maar in onze Halloween-kostuums gestopt.-

Wat ons al die kilometers Coast to Coast VS en vorig jaar tijdens Peking-Parijs bespaard bleef, gebeurde vandaag wel: een lekke band. We hebben er eentje bij ons dus hij was snel gewisseld in alweer een smorende hitte- en mooi dat er een Zuid-Afrikaanse wegenwacht en politie stopte. Wat ons in tijdnood leek te gaan brengen was dat je hier echt niet zonder een reserveband rond wil rijden: de eerste 250 km vandaag was één grote wegopbreking en dus rijden met hindernis over keien en kuilen. Daar sneuvelt dus ook een postbodebandje op. We móesten dus echt achter een andere band aan: en gelukkig lukte dat in Queenstown, maar het ging natuurlijk wel allemaal Afrikaans langzaam (geen wonder bij deze temperaturen). Als laatste kwamen we gehaast aan bij bij de timetrial, maar wel nog binnen de tijd en het ging verder ook wel goed. We zijn net aangekomen in een heel leuk hotel dat bestaat uit een straat met Victoriaanse huisje. Heel leuk. Tom wordt as we speak door de plaatselijke krant geïnterviewd. In het Afrikaans. Vanavond hebben we het traditionele mechanicsparty in de straat.

Gisteren vroeg een dame bij het pompstation of ze mijn schoenen mocht hebben. “I doubt that you really would want them” zei ik en stak mijn been omhoog met mijn gehavende plastic slipper aan mijn voet. “Oh no, then I rather keep mine”, lachte ze. “Can I have another souvenir?” Ik gaf haar zo’n pen waarop ze weer breed lachte. Vind ik wel mooi hier. De Zulu-bevolking heeft geen cent, maar is rijk aan humor. Het grootste deel dan, slechts een enkeling reageert wat negatiever op onze tocht. Maar over het algemeen wordt er Beatle-maniakaal gejuicht door de meisjes en gefloten door de jongens.

Tom cruiste gisteren trouwens ook weer als een gentleman-driver over een circuit —tot groot vermaak van met name de dames laat hij zijn arm op het portier rusten als hij over het circuit gaat en dat ziet er heel cool uit. Doet-ie niet voor de meisjes maar voor de stabiliteit van zijn sturen maar dat vertelt-ie aan niemand.

P.s.: ik ben de bruid van Dracula en Tom Roodbaard, mocht iemand het zich afvragen.

2 gedachtes over “31 oktober & 1 november: Uhmlanga – Cradock (SA), zo’n 880 km

  1. Lekke tuub en donkere wolken. Het lijkt er op dat er nog veel ruimte is voor optimisme. Wij zijn blij dat je er veel super ervaringen tegen over staan. De rol van bruid ben je zo te zien met veel vuur aan het invullen….. Heel veel succes en plezier gewenst. Keep up the good work 😀😇
    GrootGroet.

  2. Wat ’n trip zeg. !!!! Zou de bruid wel in haar jurk erbij willen zien samen met roodbaard 😂
    Ga door met genieten , en !!!!! Mooie foto’s maken 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s