2 november: Cradock – Plettenberg Baai (SA) 598 km

De weg naar de West-Kaap vandaag was fantastisch. Verder door het natuurpark en semi-woestijn Great Karoo met een test over gravel werd het een prachtige start van de dag. We moesten een flink stuk afleggen vandaag en dat ging deels over de N2, de start van de Tuinroute. De middag mochten we vervolgen via de N2, maar wij kozen er met een deel van de deelnemers voor de 100 km en 2 uur langere route over de Prince Alfred Pass te rijden. De foto’s spreken voor zich… Als het uploaden wil lukken.

Verder zijn we in conclaaf met de organisatie omdat wij een tijdstraf van een minuut kregen voor het -net- te laat bij een tijdcontrole zijn. Klopte ook, maar de regels worden nogal wisselend toegepast en dat vind ik nou net weer niet eerlijk. Niet dat het wat uitmaakt maar sommigen zie je liever het klassement leiden dan anderen (tijdens zo’n maand maak je niet alleen vrienden 😊). En verder zijn we benieuwd hoe het nou toch met José en Maria met hun Portugese Volvo 1425 (gestrand met een kapotte versnellingsbak in Uhmlanga) en Britse Mike en Lorna met hun gebroken spoorstang -ook een Volvo (PV 544) trouwens- gaat. De Vikingen zijn toch niet zo sterk als je zou denken. Die Duitse van ons hobbelde vandaag dan wel weer lekker verder over de pas.

Morgen nog een serieus lange dag en dan beginnen we alweer te denken aan de finish op Kaap de Goede Hoop komende zondag. Het einde van ons Afrikaanse avontuur komt in zicht.

Een gedachte over “2 november: Cradock – Plettenberg Baai (SA) 598 km

  1. Alweer bezig aan de laatste dagen van deze héél erg mooie rally …
    Bedankt voor de fijne verslagen ik heb ervan genoten , en kijk weer uit naar het misschien wel laatste verslag …. groetjes 😊😘🤓

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s